Viete ako si vybrať dámsky batoh na každodenné nosenie, aby chrbát netrpel?

Bez Bolesti Chrbta


Kabelka zachránila život už mnohým ženám, jej pravidelná spoločnosť však môže byť niekedy na obtiaž. V ruke často prekáža a nosenie celej našej výbavy na jednom ramene môže spôsobiť nielen jeho preťaženie ale aj celého chrbta a tým bolesť. Kam si ale máme uložiť všetky potrebné veci, ak ich nechceme nosiť po vreckách? Voľbou je dámsky batoh.

vyber batoha

 

Batoh už dávno nepatrí iba k výbave turistov, ale je stále viac obľúbenejším módnym doplnkom. A na rozdiel od iných typov tašiek ho môžeme nosiť pohodlne na chrbte. Vojde sa do neho celý arzenál vecí. Dokonca sa hodí na každú príležitosť. Ako ale vybrať batoh, aby vás z neho po niekoľkých metroch nebolel chrbát, bol vhodný na každodenné nosenie a v neposlednom rade, ste v ňom pohodlne preniesli všetko, čo je treba? Prečítajte si naše rady.

Nielen, že je praktický a umožní nám mať neustále voľné ruky, ale predovšetkým dopraje nášmu chrbtu oddych. Nemusíte sa obávať, že by ste si nevedela vybrať ten pravý pre seba, ponuka je naozaj bohatá.

S výberom sa neponáhľajte

Najskôr si ujasnite, za akým účelom budete batoh vyberať. Od toho sa odvíja materiál a potrebná veľkosť. Môže sa stať, že jeden batoh budete potrebovať na každodenné nosenie do práce, iný ako štýlový doplnok namiesto kabelky a ďalší zas na výlety do prírody. Nezabúdajte ale ani na to, že je to najmä váš chrbát a ramená, ktoré batoh ponesú. Neberte preto prvý, ktorý vám padne pod ruku, ani ten najlacnejší, ale vyberajte dôkladne. Pri výbere si ho vyskúšajte, aby ste si boli istí, že vám sedí - netlačí vás, a popruhy sa nezarezávajú. Rovnako najmä u väčšieho batoha je dôležité, aby mal anatomický chrbtový systém. Ten napomáha držať stabilitu trupu a tak nenamáha chrbticu. Batoh zbytočne nepreťažujte a dodržujte jeho váhový limit. Pretože ak je jeho hmotnosť veľká vaše chrbtové svaly to nemusia zvládnuť a mohli by ste skončiť v rukách fyzioterapeuta.

Ak potrebujete niekam schovať zopár drobností ako sú kľúče, mobil a peňaženka, bude pre vás ideálny malý elegantný batôžtek. Skvele ho využijete ako pri presune do práce, tak vo voľnom čase s priateľmi. Avšak aj ten si najskôr vyskúšajte.

Pokiaľ so sebou nosíte neustále notebook, zvoľte radšej taký batoh, ktorý je špeciálne určený na prenášanie notebooku - má ergonomický riešenú zadnú časť. Najskôr sa presvedčte, že sa vám do neho počítač naozaj vojde a na chrbte sedí pohodlne. Pamätajte, že svojmu chrbtu pomôžete omnoho viac ako taškou cez plece, aj ak je viac než štýlová.

ako si vybrat batoh

S batohom na mieru aj do prírody

Radi si od ruchu veľkomesta odpočiniete práve v prírode? Aj na turistiku, menej či viac náročnú, si môžete vybrať batoh určený priamo pre ženy. Tieto batohy majú skrátenú zadnú časť, a preto na dámsky chrbát sedia ako uliate. Nežnejšie bývajú aj šikovne zvolené farebné kombinácie, s ktorými môžete skvele doladiť svoj športový outfit.

Náš tip: Pokiaľ plánujete väčší výlet, slušný výber nájdete aj medzi batohmi s veľkým objemom či batohmi s konštrukciou. Vyberajte ale iba medzi tými dámskymi, nakoľko je ich zadný systém a ramenné popruhy navrhnuté tak, aby anatómii ženského tela maximálne vyhovovali.