24. 7. 2019 od 10:00 do 11:00


kruh
offline

2 DNI

11:02

ODPOVEDÁ: MUDr. Ester Točíková

Nabudúce odpovedá:


MUDr. Karol Točík, CSc.

31. 7. 2019 (10:00 - 11:00)

MUDr. Karol Točík, CSc.


MUDr. Ester Točíková

Neurologička s 30 ročnou praxou, momentálne pracujúca v Súkromnom zdravotníckom centre Hippokrates. Pri liečbe bolestí pohybového aparátu, hlavne chrbtice, sa zameriava na komplexnosť problému. Nesnaží sa ho potláčať, ale detailne skúmať. S každým svojim pacientom sa snaží nadviazať adekvátny kontakt, zistiť čo najviac nielen o jeho pracovnom, ale aj súkromnom živote, pretože ako sama hovorí,na každom detaile záleží. Dôkazom jej bohatých skúseností sú aj spokojní pacienti, ktorých stále pribúda.

NA VAŠE OTÁZKY LEKÁR ODPOVIE
24. 7. 2019 (10:00 - 11:00)

Najdiskutovanejšie



Otázka bude na stránke zverejnená až po schválení administrátorom.
Prosíme, stručne popíšte svoje ťažkosti a následne položte lekárovi konkrétnu otázku, na ktorú chcete dostať odpoveď. Bez presnej otázky lekár nemôže odpovedať.Odpovede majú len informatívny charakter a nenahrádzajú osobný kontakt s lekárom. Pre presné stanovenie diagnózy je potrebné osobne navštíviť lekára – špecialistu.
Upozornenie: Táto poradňa slúži nato, aby ste sa mohli spýtať na problémy ohľadom bolesti chrbta.Otázky týkajúce sa vysvetlenia odborných popisov MRI, CT alebo RTG nálezov nebudú zodpovedané..




Prevádzkovateľ webstránky www.bezbolestichrbta.sk, spoločnosť Wörwag Pharma GmbH & Co. KG, organizačná zložka Bratislava, Stolárska 35, 831 06 Bratislava, v súvislosti so vstupom na webstránky a s použitím poradne nevyžaduje poskytnutie akýchkoľvek osobných údajov ani nijaké osobné údaje nespracúva. Ak budú Prevádzkovateľovi poskytnuté akékoľvek osobné údaje, bude ich považovať za nevyžiadané, náhodne získané údaje. Tieto údaje nebudú nijakým spôsobom ďalej spracúvané.

MUDr. Ester Točíková  

odpovie na Vaše otázky  |  24. 7. 2019 (10:00 - 11:00)


Irena Kurucová  |  16. 10. 2017 (8:23)

Dobrý deň pani doktorka, pripomínam sa Vám po telefonickom rozhovore zo dňa 16.10.2017 v Teleráne. Moja diagnóza podľa MR je štrbina v lonovej kosti. Prosila by som o termín konzultácie na Vašej klinike. Irena Kurucová, Sereď 031789 3619

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  25. 10. 2017 (10:31)

Prídite 2.11. o 14.00 hod. k MUDr. Dúbravovej – ona je lekárka rehabilitačná aj neurológ, je najviac kompetentná Vám pomôcť, aj predpísať ortopedickú pomôcku, keď bude potreba.

> reagovať

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  25. 10. 2017 (10:31)

Prídite 2.11. o 14.00 hod. k MUDr. Dúbravovej – ona je lekárka rehabilitačná aj neurológ, je najviac kompetentná Vám pomôcť, aj predpísať ortopedickú pomôcku, keď bude potreba.

> reagovať

Adriana  |  5. 10. 2017 (12:51)

dobrý deň už nevieme ako ďalej ziadna liecba nezaberá. prosím viete mi prosím poradiť čo by sme mohli ešte skúsiť? 65 r.pacienka s chron. bolesťami chrbta pred 2mes.opat hosp.pre silné bolesti. MR z 8\\\\17: pokročilá degenerácia esovitej skoliozy najmä Th12-S1viacegmentovane.Foraminostenozy obojstranné dekonfiguracia

MUDr. Ester Točíková  |  11. 10. 2017 (10:59)

Je popísaná veľmi pokročilá degenerácia chrbtice. S bolesťami by ste sa mali obrátiť na algeziológa, ktorý môže predpísať také lieky na bolesť, aké iní lekári nemôžu. V každom zdravotníckom obvode by mali byť ambulancie algeziológa, Váš obvodný lekár Vás tam môže poslať. Cestou obvodného neurológa, alebo rehabilitačného lekára, by bolo dobré predpísať tzv. antidekubitálnu podložku do postele, poprípade ďalšie ortopedické pomôcky, ktoré môžu zmierniť bolesti. Kúpte neutrálnu Konskú masť, každý večer pred spaním si ňou vymasírujte podošvy nôh a kožu pod nechtami nôh, potom natiahnuť bavlnené ponožky, potom natierať podbruško, kríže a celú chrbticu a plecia až vysoko do záhlavia. Potom flanelové pyžamo a do postele. Na noc by som odporučila Ketonal retard (len po kúsku tuhého jedla, žalúdok možno chrániť tzv. Pantoprazol 20 mg užitý na lačno – predpíše obvodný lekár). Toto treba robiť 2-3 týždne každý deň. Viac Vám takto cez internet poradiť neviem.

> reagovať

Emília  |  3. 10. 2017 (12:31)

Dobrý den asi tri dni som mala tupu bolest za pravým uchom smerom k zátylku strpla mi prava cest tvare aj jazyk a slzí mi oko zle sa mi pije neviem si cmuknut s perami čo to može biť dakujem

MUDr. Ester Točíková  |  11. 10. 2017 (10:35)

Okamžite ísť k neurológovi – popisujete poškodenie tvárového nervu, vyšetrenie musí byť akútne, musia Vás vziať okamžite, odporučiť Vás musí obvodný lekár. Zatiaľ Milgamma N 5 dní 2-0-2, potom 3x1. Magnerot 500 3x2 a Ibalgin 400 3x1.

> reagovať

daniel  |  1. 10. 2017 (11:49)

Dobrý den moje problémy su migrenozne zachvaty bolesti hlavy pravej strany.Pri MR vyšetrení my zistili viacpočetne lezie na mozgu.od tohoto zisteni preslo 2 apol roka a z podozrenim na SM chodim kazdeho pol roka na MR no je to staale bez zmeny ale bolesti hlavy sa stupnuju a lieky nezaberaju poradite my nejakehoodborni

MUDr. Ester Točíková  |  11. 10. 2017 (10:10)

Pokiaľ trvá podozrenie na SM, ktoré nebolo za 2 roky ani potvrdené, ani vyvrátené, treba nevyhnutne realizovať hospitalizáciu na neurologickom oddelení alebo klinike, kde sa stav dovyšetrí a navrhne vhodná liečba. Na hospitalizácii trvajte.

Daniel  |  11. 10. 2017 (12:30)

Dobry den hospitalizovany som bol 5 dni no dali my 3 infuzie pri zachvate migreny a poslali ma domov aj ked mi povodne mali brat vzorko mozgo miesnej tekutiny no nespravili to minuli tizfen som bral 5 dni infuzie po ktorých som mal dalsich 5 dni zavraty a hrozne bolesti jlavy co mam robit dalej? Dakujem

MUDr. Ester Točíková  |  18. 10. 2017 (9:56)

Musíte požiadať svojho neurológa, aby sa JEDNOZNAČNE vyjadril, či SM máte, alebo nie. Pokiaľ nie, treba riešiť migrénu – existujú na to špeciálne lieky, tzv. tryptany.

Daniel  |  18. 10. 2017 (10:17)

Uz som bral triptany teraz uz ma tretie no nezaberaju mi ani tie

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  25. 10. 2017 (9:35)

Platí to, čo už bolo napísané – jednoznačné vyjadrenie neurológa, alebo hospitalizácia.

> reagovať

Viera   |  28. 9. 2017 (0:27)

Dobry vecer, boli ma chrbtica a to pod lavu lopatkou je to bodava bolest ktora sa mi posuva ku ramene krku az do ruky trva to uz 10.mesiac skusala som uz vsetko:masaz, lieky, doktora, cvyky a nic len sa to postupne posuva smerom hore od lopatky je to bodava bolest, prosim vas poradte mi dakujem pekne.

MUDr. Ester Točíková  |  4. 10. 2017 (11:19)

Masáž je pri takýchto problémoch kontraproduktívna, cvičiť treba vytrvalo denne týždne až mesiace, kým dôjde k úprave. Z liekov treba vyskúšať lieky odvodené od antiepileptík – predpíše neurológ. (Toto všetko píšem v presvedčení, že Vám bola urobená kompletná diagnostika).

> reagovať

Juraj Zaťko  |  18. 9. 2017 (21:21)

Dobry den. Pred troma dňami ma začala bolieť hlava resp obluk za uchom. Bolest je palivá a bodavá. Niekedy mám pocit že vychádza z jedného bodu za uchom no inekedy sa rozleje na pravú časť hlavy a pravu časť krku. Dnes už navyše cítim mierny tlak akoby za pravym okom. Mám 27rokov 185cm 75kg Bol by som rád za Váš nazor.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  27. 9. 2017 (10:51)

Mal by Vás vyšetriť neurológ, ale s najväčšou pravdepodobnosťou máte tzv. cervikokraniálny syndróm alebo dráždenie tzv. záhlavového nervu – presne odlíšiť to však možno len osobným vyšetrením.

> reagovať

J.Stachovičova  |  11. 9. 2017 (15:36)

Jarmila 11.9.2017 15.40 D: 511 Poškodenie driekových a iných medzistavcových platničiek s radikulopatiou ,spondyloza a osteoartroza, sinkovenxna skolioza . Prosim Vas,čo to znamena a ako mam postupovať s dalšou liečbou. Za odpoved velmi pekne dakujem.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:43)

RTG, CT a MRI nálezy nevysvetľujeme, nie je to cieľom našej rubriky. Máte na chrbtici pokročilé degeneratívne zmeny, ktoré poškodili aj nerv v dolnej končatine. Potrebujete kompletnú liečbu (medikamentózne, rehabilitácia a cvičenie) vedenú neurológom a rehabilitačným lekárom. Sama si môžete nasadiť Milgamma N a chondroprotektíva.

Jarmila Stachovičova  |  20. 9. 2017 (18:16)

Dobry deň. Ďakujem za radu,ale mam ešte otázku. Z nurologie mam predpisane : 10 infuzii - 250 mlFR +10% MgSO4 + Ketonal amp + Analgin amp + Guajacuran amp i.v. Do liečby Gabagamma 300 mg ,Mydocalm 2-3 x1. Chcem sa spytať, či si môžem nasadiť ešte aj Milgamma N a tie chondroprotektiva

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  27. 9. 2017 (10:06)

Liek s podobným účinkom, ako má Mydocalm, máte v infúzii, preto by som skôr odporúčal tento liek nebrať. Ostatné je OK, Milgamma N aj chondroprotektíva si k tomu nasadiť môžete.

> reagovať

Daniela  |  10. 9. 2017 (19:53)

Bola som na symptom.obstreku charakteru PRT L5L4, čo mám robiť ďalej už prešiel od vtedy týždeň

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:33)

ďalší postup musíte konzultovať s neurológom, ktorý Vás na PRT poslal, čo treba robiť ďalej, to závisí od úspechu tejto liečebnej metódy.

> reagovať

Milan  |  10. 9. 2017 (13:49)

Psychické problémy nemám taktiež.. Tak mi to nedalo a veľa som čítal na internete.. Dočítal som sa ,že pri stave pretrénovania dochádza k narušeniu CNS ktorý úzko súvisí s mojím problémom. Prosím Vás, vedeli by ste mi to potvrdiť/vyvrátiť, a poradiť mi spôsob ako CNS čo najrýchlejšie zregenerovať?

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:30)

mali by ste najskôr absolvovať vyšetrenie u neurológa, Váš problém sa cez internet riešiť nedá.

> reagovať

Milan  |  10. 9. 2017 (13:39)

Dobrý deň, Obraciam sa na Vás s prosbou o vyjadrenie sa k môjmu problému. Mám 26 rokov a robím vrcholovo šport. Asi pred pol rokom som na sebe spozoroval úplný pokles libida a následne aj slabú erekciu. Po návšteve urológa a odobratí krvi povedal že som v 100% poriadku (až na zvýšený kreatinín). Psychické problémy ne

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:31)

mali by ste najskôr absolvovať vyšetrenie u neurológa, Váš problém sa cez internet riešiť nedá.

> reagovať

Ingrid  |  10. 9. 2017 (12:23)

Dobry den, pri predklone mi z pravej nosnej dierky vyteka cira tekutina, trva to asi tyzden... Myslim, ze sa nejedna o hlieny ani alergicku nadchu, nie som chora ani prechladnuta.. Mohlo by ist o mozgovomiesny mok? Na koho sa obratit? Dakujem a prajem pekny den :) Ingrid

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:28)

Pokiaľ máte v osobnej histórii traumu hlavy, obrátiť sa musíte na neurológa, inak sa to riešiť nedá.

> reagovať

Branislav Vojtech  |  9. 9. 2017 (22:56)

Mám zúženu miechu 11-5 mm po operaci 3 krčných platničiek mám spazmy,tŕpnutie ruk už pravidelné velke bolesti hlavy. Dorsiflex Aulin a Novalgin sú moji ,,priatelia\\\".prípadne azbinfúzia mi ulavi.Cvičím MCenziho...bolesti neustupuje. V práci je to dosť problém. Okolie mi neverí.Čo mam ešte skúsiť ako mám fungovat v 41 r?

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 9. 2017 (10:24)

Dorziflex by asi bolo vhodné z liečby celkom vyhodiť, Aulin je OK, Novalgin slabý, Vašim bolestiam by mohli uľaviť špeciálne lieky odvodené od antireumatík, ktoré sú v tomto prípade plne indikované. Predpísať by ich mal neurológ.

> reagovať

Kovacova  |  8. 9. 2017 (6:19)

Dobrý deň ja by som len chcela vedieť ci môže mať za následok znecitlivenia zadku a genitalii a problémy z vypraznovanim prerezanie duralneho vaku pri operacii platničky L5S1.bola som 25 a 26 .8.2017 operovana a od vtedy nemozem ist ani na malu ani na velku a pretrvavaju zatial tieto problemy do teraz este stale

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (11:03)

môže to súvisieť s operáciou, pokiaľ ste takéto problémy pred operáciou nemali. Váš stav musí urgentne riešiť neurológ.

> reagovať

Alžbeta  |  7. 9. 2017 (14:59)

V roku 2014 som mala lymskú boreliozu z ktorej som mala strašné migrény hlavy.Robili mi MR kde boli nájdené lézie na mozgu. Na nejaký čas bolesti hlavy prestali.Teraz posledný mesiac sa začali objavovať znova nesmierne bolesti hlavy ako aj očí a výsyp vyrážok to vedie k svrbeniu, miestami som zmätená.Ćo to môže byť?

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:53)

treba urobiť kompletné neurologické vyšetrenie, kontrolu na protilátky proti borelióze a proti herpetickým vírusom – podľa popisu je Váš stav na hospitalizáciu na Infekčnom oddelení spádovej nemocnice, kam by ste sa mali cestou obvodného lekára, alebo neurológa žiadať.

> reagovať

Veronika  |  7. 9. 2017 (12:39)

Dobry den ja som vam pisala pitali ste sa aku mam inu diagnozu no nemam žiadnu nic mi nikdy nezistili len tu skoliozu a detroxkoliozu teraz napr .m je tak zle že až na odpadnutie tep mam 110 neviem už co robit este som zabudla mam problemi aj zo zaludkom mam tam vela kyseliny a mala som zapal veriem helicid

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:50)

bolo by vhodné, keby ste boli preliečená na lôžkovom oddelení (ortopédia, rehabilitácia, neurológia), kde by Vám mohla byť poskytnutá kompletná liečba, aby sa naštartovalo zlepšenie. Odporúčam Vám dožadovať sa vhodnej hospitalizácie.

> reagovať

Miro  |  6. 9. 2017 (13:25)

Plastika třísel, OP bez komplikací. 3 týdny poté se mi při chůzi do schodů zamotala hlava, mžitky, brnění v levé ruce, a následná urputná bolest hlavy, která trvá dodnes (únava, mnohdy zhoršené vidění, problém koncetrace). Bolest hlavy bych přirovnal k pálení, mobilní (nikoliv jen jedno místo). Co se mi mohlo stat?

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:47)

moja otázka je – aký typ anestézy ste dostali? Lebo problém môže s anestézou súvisieť. Ale bez ohľadu na to – okamžite choďte k neurológovi.

> reagovať

Kristína  |  5. 9. 2017 (9:11)

Dobrý deň, prosím o vysvetlenie nálezu:v AP proj.dxkonvexná skolióza,v bočnej proj.zachytený úsek C1-7,kyfotické postavenie,..Záver skolioza, spondyloza,kyfotické postavenie.Mávam závraty,pískanie v ušiach,bolesti hlavy.CT mozgu+AG ciev bol ok,ORL-nedostatočne prekrvené stredné ucho.Čo môžem robiť pre zlepšenie stavu?

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:31)

mali by ste rehabilitovať krčnú chrbticu, dlhodobo denne cvičiť na CELÚ chrbticu, užívať lieky, ktoré zlepšia prekrvenie – predpíše obvodný lekár, lekár ORL alebo neurológ.

> reagovať

Teodor  |  3. 9. 2017 (12:19)

Dobrý den pani doktorka,som po op.hernie disci L4/L5 v okt.2013,vyškrabali to a nechali tak odvtedy viac bolesti mám,treba operovať zas,no mám strach, tlačí to tam na platničky znova. min.rok bolesť prešla do ľavej nohy a sedacieho svalu,trvalo to 6 mes.,potom to prestalo.neviem či to nieje ischias

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:16)

Ischias je ľudový názov pre bolesti v dolných končatinách, ktoré sú spôsobené dráždením nervu. U Vás je tento nerv dráždený od chrbtice. Možno by bolo dobré skúsiť ozón, obstrek nervu, liek odvodený od antiepileptík (predpíše neurológ), bedrový pás a vhodnú rehabilitáciu.

> reagovať

RADOSLAV K  |  1. 9. 2017 (20:00)

Dobry den, dnes som si udrel hlavu medzi dvermi o vrch a moja otazka znie, mohol som si tymto poskodit krcnu chrvticu? Citim jemnu bolest na hlave a v krku. Uder bol silnejsi, chcel som utekat proste a vyskocil som a udrel sa hned presne zvrxhu nie z boku. Podla Vas, mohlo sa mi nieco tymto stat? Dakujem ☺

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (10:03)

Úder bol vedený vertikálne zhora nadol a bol silnejší – ako uvádzate. Pri takýchto úderoch vznikajú časté poruchy skĺbenia medzi krčnou chrbticou a lebkou, sila úderu sa však môže preniesť aj na nižšie úseky chrbtice a spôsobiť podobné problémy. Čím skôr sa takýto stav podchytí a lieči, tým lepšie pre pacienta, a preto by ste mali navštíviť neurológa, aby Vás vyšetril.

> reagovať

Natalia Sulekova  |  31. 8. 2017 (14:54)

Bolesti v pravej hornej oblasti hrudníka, v oblasti pravej lopatky. Pravú stranu krku, šije mám úplne stuhnutú a bolesť mi vystreluje až do pravej časti hlavy, niekedy až čela. Bolesť a dýchavičnosť sa niekedy objaví pri rýchlej chôdzi či behu. Taktiež častejšie sa opakujúci kašeľ. Môžu byť tieto problémy od chrbtice?

MUDr. Ester Točíková  |  6. 9. 2017 (11:16)

môžu, choďte na vyšetrenie k neurológovi cestou obvodného lekára.

> reagovať

Daniela  |  30. 8. 2017 (18:31)

Dobry den, chcela by som sa opytat ci by bolo vhodne zajst za neurologom alebo radsej za ortopedom? kedze mam dlhodobo vystrelujucu bolest do celej pravej koncatiny hlavne v klude a trpne mi aj prava polovica chrbta v oblasti okolo lopatky.Absolvovala som aj sedenia u fyzioterapeuta ale necitim ziadne zlepsenie.Dakuje

MUDr. Ester Točíková  |  6. 9. 2017 (11:11)

lepšie by bolo navštíviť neurológa.

> reagovať

Ľubica  |  30. 8. 2017 (15:44)

Už tri mesiace mám bolesti krížov v oblasti kostrče. RTG bol negatívny. Bolí to pri chôdzi, pri vstávaní, aj pri ležaní, v spánku pri otáčaní na posteli. Je to taká tlaková, či ťahavá bolesť. Jeden deň to bolí viac, ďalši menej a stále dookola. Neprestáva.

MUDr. Ester Točíková  |  6. 9. 2017 (11:09)

Nenapísali ste žiadnu otázku, neviem preto, na čo mám odpovedať. Prosím, špecifikujte svoju otázku.

Ľubica  |  6. 9. 2017 (12:18)

Nemala som žiadny úraz. Chcela by som vedieť, čo môže byť príčinou bolestí, či je potrebné navštíviť neurológa. Ďakujem pekne.

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (9:59)

Mali by ste navštíviť odborného lekára – neurológa, rehabilitačného lekára, alebo ortopéda. Negativita RTG nálezu ešte neznamená, že bolesti nemôžu pochádzať z chrbtice, ale môžu mať pôvod aj vo svaloch, šľachách, atd. – preto treba osobné vyšetrenie lekára.

> reagovať

denka  |  28. 8. 2017 (14:30)

Dobry den mam silne bolesti halvy a trpnutie hlavy trpne mi cela lava strana noha ruka a lava strana hlavy a polovicka tvari Doktor diagnostikoval ze je to tetania neurogenes -migrenosa liecbu mi nasadily infuzie kortikoida ale nepomohlo chcem Sa vas spitat CI Sa da uvas aj takito pripad riesit ambulatne

MUDr. Ester Točíková  |  13. 9. 2017 (9:56)

samozrejme, objednajte sa na vyšetrenie k neurológovi na tel. č. 0903788670.

> reagovať

Andrea  |  28. 8. 2017 (3:10)

Dobry den...srdecne Vas prosim..stratila som cit na oboch rukach v palcoch. Prsty4 a 5ty..mam spadnute, vykrutene a nemozem soferovat, mam problem pisat perom..mam zavraty a velky hrb na krcnej chrbtici asi C6 mozno C7..ak by som mala urobenu MRI este k tomu vedeli by ste mi pomoct?

MUDr. Ester Točíková  |  6. 9. 2017 (10:39)

pomôcť by Vám vedel každý neurológ, ale stav sa musí najskôr diagnostikovať. Diagnostika sa začína neurologickým vyšetrením, ktoré alebo ihneď zistí priamu príčinu ťažkostí, alebo vysloví podozrenie na ich možný pôvod a podľa toho sa ordinujú pomocné vyšetrenia. MRI to nemusí byť. Ale môže. Neurológ Vám tiež nasadí vhodnú liečbu.

> reagovať

Karin.hangurbadzova@gmail.com  |  27. 8. 2017 (16:24)

Dobry den chcem sa opytat mam vysunute platnicky krcne 4-5 na 2mm mam slabost v nohach v rukach uz to nezvladam vobec mi nic nezabera na tu bolest poprosim vas o radu

MUDr. Ester Točíková  |  6. 9. 2017 (10:33)

nasaďte si krčný golier a skúste v ňom prvé dni aj spávať, do budúcna treba mať vhodný polohovací ortopedický vankúš. Požiadajte Vášho neurológa, aby Vám na bolesti predpísal liek odvodený od antiepileptík. Skúste akupunktúru. Nasaďte si tiež Milgamma N 5 dní 2-0-2 a chondroprotektíva.

> reagovať

1 2 3 4 ... 18

Poradňa je bezplatná a anonymná. Žiadne údaje okrem Vami zadaného mena nebudú zverejňované.


Internetová poradňa „bezbolestichrbta.sk“ je len informačný zdroj a v žiadnom prípade nenahrádza návštevu lekára ani odbornú starostlivosť,
preto odporúčame vždy vyhľadať odborníka v oblasti konkrétneho problému – v prípade bolestí chrbta najmä neurológa alebo ortopéda.