Databáza otázok a odpovedí

Bez bolesti chrbta

Od októbra zmení poradňa „bezbolestichrbta.sk“ svoju tvár. Spolu so skúsenými neurológmi sme za 5 rokov
fungovania online poradne spracovali viac ako 8 000 vašich otázok. Prehľadná databáza najčastejších 1 000
otázok a problémov ohľadne bolesti chrbta vám poskytne názor odborníka okamžite.

Otázky položené v online poradni do 25.9.2019 budú zodpovedané do 4.10.2019.


Ivet  |  23. 4. 2018 (11:26)

DD,diagnóza chondroza Iv disku v segmente L4/L5 a L5/S1. V segmente L5/S1 prítomná paramediálna až preforaminálna protrúzia IVD veľkosti 14x7,5 (LL, VD) s ľahkou kompresiou durálneho vaku a kompresiou a dislokáciu koreňa S1 vľavo.Hyper,a skolioza.Liečba:brieka, rehabilitácia.Bolesti stále neutíchaju.Čo poradíte ďalej?Ď

MUDr. Ester Točíková  |  2. 5. 2018 (11:18)

Možno skúsiť obstrek pod CT, ozónoterapiu, lieky na bolesť odvodené od antiepileptík – všetko musí odporučiť a predpísať neurológ.

> reagovať

Slavomíra  |  22. 3. 2018 (16:55)

Dobry den, chcem sa opytat na liek Pragiola.Píše sa, že nie je navykovy, ale skusenosti znamych hovoria o silnych abst.priznakoch po vysadení, aj ked ho vysadzali pomalicky cely mesiac. Je to mozné? Ako dlho ho treba vysadz.. uplne bez neziaducich priznakov, ked beriem 2 roky 75mg raz večer? Mam z toho strach.Dakujem

MUDr. Ester Točíková  |  28. 3. 2018 (11:01)

Podľa SPC (odborné odporúčanie, ako zaobchádzať s liekom) sa Pragiola má vysadzovať týždeň, ale ako píšete – prax je iná. Spôsob vysadzovania závisí od konkrétneho neurológa, doba vysadzovania môže byť mesiac aj dlhšie, pri vysadzovaní – pokiaľ by sa objavovali abstinenčné príznaky (lebo sa nemusia objaviť) možno použiť iný liek na krátke preklenujúce obdobie, ktorý sa ľahko dávkuje. Viac o spôsobe vysadzovania písať nemôžem, lebo sám pacient si ho riadiť nesmie, počas vysadzovania treba byť pod dozorom neurológa. Báť by ste sa však nemali, tisíce ľudí už Pragiolu brali a keď im pomohla, tak ju úspešne vysadili. Držím palce.

Erika Bariova  |  10. 1. 2019 (13:53)

Boli ma hlava viac ako 2 mesiac a nič nezaberá

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


Ludmila  |  5. 3. 2018 (21:01)

podla MR ,hernia disku L4-5-S1 ,Desiakácia diskov L4-S1 ,,spinalna stenoza,lordoza s blok .postavenim L4.5.navrhovaný zájkrok TLIF L4/5 1.dxs.+TLIF L5/S1 1.sin.+FTP,Je tu možnosť ešte operácie v Bardejove, endoskop.disketomia platničiek,Čo by bolo pre mňa vhodnejšie,šetrnejšie,ale trvale.PROSIM.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  14. 3. 2018 (10:29)

Trvalý výsledok operácie nie je daný len kvalitou vykonanej operácie, ale predovšetkým životosprávou pacienta po operácii ( a aj pred operáciou). V životospráve je najdôležitejšia kvalitná rehabilitácia, každodenné cvičenie vhodných cvikov, treba zvládnuť zásady správnych pohybových stereotypov pomocou Školy chrbta (môžete aj cez internet). V pravidelných kúrach treba brať chondroprotektíva. Nevykonávať rizikové športy, nepreťažovať chrbticu staticky alebo dynamicky. Čo sa týka operácie - endoskopické výkony sú šetrné, ale typ operácie vo vzťahu k predpokladanému výsledku musíte prebrať s lekárom (neurológ) ktorý Vás pozná.

Ludmila  |  14. 3. 2018 (20:34)

mala by som ,podla Vás íst na konzultáciu do Bardejova, ako sa vyjadria,.Spomínaný zákrok navrhol neurochirurg z Ružomberku. z tým ,že sa rozhodnem, povedala som mu na rovinu, aj tuto možnosť. Ale ja nie som odborník.cvičím doposial,.Päť rokov mám parezu lavej nohy,krívam,a už začina bolieť aj lava noha .

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  21. 3. 2018 (9:53)

Podľa toho, čo ste napísali, operáciu treba vykonať. Neviem, či v Bardejove máte svojho neurológa, neviem, prečo tam chcete ísť na konzultáciu.

Ludmila  |  1. 5. 2019 (20:50)

Som po operácii už rok,ale platničky to neboli. som po resekcii intradur.extramedul.TU v urovni Th4.Prosím môže tento nález spôsobiť moje dlhoročne problemy s chôdzou.roky mam EMG potvrdenu ťažku leziu gastrocnemiusa.nevýbavný reflex.Nepostavím sa na palce LDIK ,chodidlo najviac postihnute,pareza celej nohy od zadku.

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


kik  |  4. 3. 2018 (7:33)

Dobry den, mam bolesti hlavy na cele, krku aj pulzujucu na pravom spanku. Okrem toho mi zacala trpnut prava polovica tvare. Neurolog urcil diagnozu-pareza facialis.Na druhy den po injekcii Milgamma trpnutie ustupilo o 90%.Nemam vsak vobec chut do jedla, mam uzkost a napina ma na vracanie. Moze to byt aj krcna chrbtica?

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  14. 3. 2018 (10:12)

Môže, ale môžete mať aj psychickú reakciu strachu spojenú s takýmito prejavmi, čo je pochopiteľné. Zistiť, o čo presne ide, môže len Váš neurológ pri osobnom vyšetrení.

> reagovať

Ludo  |  28. 2. 2018 (14:48)

Dobrý deň, v oktobri 2017 som bol operovany na sekvestr. extr. L5/S1 s kompr. oboch koreňov S1. Bolest do PDK. Stav trval cca 5 mesiacov. Microdiskektomia. Od 01/2018 som mal tie iste bolesti v LDK. Operacia vo februari/2018. Stabilizacia L4/L5/S1. Avsak prave prsty na nohe mi trpnu a neviem poriadne na PDK stupit.

MUDr. Ester Točíková  |  7. 3. 2018 (10:59)

Tieto problémy môžu postupne ustupovať. Odporúčam nasadiť Milgamma N 3x1 na 3 mesiace, neurológa skúste požiadať o predpis lieku odvodeného od antiepileptík, zmierni bolesti aj pocity tŕpnutia.

> reagovať

Anna  |  21. 2. 2018 (14:44)

Dobrý den.Dcéra má 6 týždnového synčeka a na poslednej kontrole u pediatričky jej povedala,že má mäkšiu hlavičku po bokoch.Polohuje ho,ale čo má robiť,aby nemusela na neurologiu? Je to niečo vážne? Bojí sa. Dakujem za cenné rady.

MUDr. Ester Točíková  |  28. 2. 2018 (10:56)

Pediatrička ju poslala k neurológovi? Lebo podľa toho, čo ste napísali, stačí dieťatko polohovať a ničoho sa nebáť.

> reagovať

Ingrid  |  21. 2. 2018 (8:32)

Dobrý deň. Moje problemy sú neustále bolesti hlavy v zátylku,bolesti hlavy na čele a zhoršené videnie, závraty, z toho bolesti rúk v lakťoch. Chcem sa spýtať na koho sa mám obrátiť s týmito problémami? neurológovi chodím a ten mi dáva magnezium a meniserc. Ďakujem.

MUDr. Ester Točíková  |  28. 2. 2018 (10:51)

Neurológ mal urobiť vyšetrenia – kompletné neurologické, krčnej chrbtice, ušné, očné. Podľa popisu problémov stav patrí neurológovi – mali by ste mu pri kontrole jasne povedať, že Vám jeho liečba nepomáha, aby ju zmenil.

> reagovať

maria   |  20. 1. 2018 (20:00)

Mám 57 r., chondrózy diskov a paramediálnu extrúziu disku L5/S1, herniu L4/L5 s kontaktom L5 viac vpravo/pregabalín 600mg/den/. Prosím, neznesiem v tejto oblasti žiadny tlak zvonku, ani minim. /kabelka na kabáte, jemná guma na nohaviciach, ľahký batoh/-hneď zhoršenie chron.stavu môže to byť od týchto platničiek?

MUDr. Ester Točíková  |  31. 1. 2018 (10:09)

Skôr nie. Odporúčam Vám, aby ste sa o probléme poradili so svojím neurológom, nech sa na príčinu precitlivenosti pozrie osobne.

maria  |  31. 1. 2018 (15:26)

Ďakujem popýtam sa. Prosím vyliečim bez operácie extruziu disku L5/S1 paramediálne vľavo s naliehaním na koreň S1 sin, bulding disku L4/5 s naliehaním na durálny vak, pravidelným cvičením a liekmi, keď bolesti sú chronické?

MUDr. Ester Točíková  |  7. 2. 2018 (9:31)

Taká možnosť existuje – veľmi záleží na správne vedenej rehabilitácii a každodennom cvičení. Dôležité je to, aby sa cviky vykonávali správne, pacienti sa ich majú učiť pod osobným dozorom fyzioterapeuta. Pri každodennom cvičení sa známky zlepšenia u chronických stavov môžu začať objavovať asi o 3 mesiace. Bolo by tiež vhodné nosiť pri záťaži bedrový pás. Medikamentózna liečba musí byť vedená neurológom, ktorý pacienta osobne pozná a mala by byť zameraná na minimalizáciu úrovne bolestí. Pokiaľ sa zlepšovanie nenaštartuje, možno uvažovať o alternatívnej liečbe invazívnej – koreňové obstreky, ozón až operácia.

maria   |  7. 2. 2018 (16:40)

Dobrý deň Ďakujem pekne za Váš čas, pokúsim sa ešte zabojovať. pekný den prajem maria

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


Martina  |  9. 1. 2018 (20:47)

Dobry den.posl.rok v nepravidelnych intervaloch ale momentalne castejsie .trpnutie,stuhnutie bud lavej ruky,nohy.Velka pichlava bolest pravej strany hlavy(spanok,licna kost,temeno,problem ucesat sa),vecer v posteli hucanie v uchu,\\\"tvrde ruky\\\",syndrom nepokojnych noh.mam 35r.je to urgent situacia?dakujem za Vas cas

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  17. 1. 2018 (10:29)

Nie je to urgent situácia, ale v každom prípade by ste mali čo najskôr vyhľadať neurológa a nechať sa odborne vyšetriť.

> reagovať

vladimír  |  3. 1. 2018 (9:25)

mam od neurologa potvrdeny esencialny tras. nemam Parkinsa ani Alzheimera. bol som na vysetreniach. beriem dlksie Rivotril 0,5 mg a nemam ziadne zlepsenie. beteblokatory nemozem kvoli tepu 50- 55. Neporadite mi co mam dalej robyt ?

MUDr. Ester Točíková  |  10. 1. 2018 (10:50)

Liečba esenciálneho tremoru je veľmi náročná a nie vždy účinná, stáva sa relatívne často, že pacientovi nevieme pomôcť. Váš lekár – neurológ – Vám môže predpísať napr. liek Pramipexol, kt. sa používa na liečbu Parkinsona, ale má schopnosť zlepšiť aj esenciálny tremor. Z alternatívnej liečby by sa mohol odporučiť červený kórejský žen-šen, skúsiť môžete aj Geriavit Pharmaton (ale tieto dva produkty nekombinujte). Z praxe vieme, že niektorým pacientom sa tras po týchto produktoch zmiernil.

> reagovať

Jaroslava  |  31. 12. 2017 (16:15)

Dobrý deň pani doktorka chcela by som sa spýtať ohľadom manžela.Ci by ste mi vedeli poradiť ohľadom porážky.dakujem viragova. alebo niekoho mi odporučiť skym by som sa poradila.

MUDr. Ester Točíková  |  10. 1. 2018 (10:20)

Takéto stavy rieši neurológ. K tomu potrebuje vyšetrenie Vášho manžela, alebo kompletnú dokumentáciu o mozgovej porážke, pokiaľ je manžel imobilný. Lekárku Vám viem odporučiť v Bratislave – ak by ste mali záujem.

> reagovať

Gabika Behanova   |  25. 12. 2017 (23:33)

Dobrý deň, zistili mi skoliozu už v 13 tich rokoch 50 stupňov. Nosila som korzet do dospelosti. S hrbom som sa musela naučiť žiť, pravidelne liečba ortopédom v spade..Teraz mam 49 rokov, po operácii driekovej chrbtice.Ukrutne bolesti pretrvávajú, navyše aj v hrudniku.Čo mi pomôže? Kam mám ísť? Čo robiť? Poradte prosím.

MUDr. Ester Točíková  |  3. 1. 2018 (11:23)

Silné bolesti by mal riešiť neurológ (napríklad liekmi odvodenými od antiepileptík), pokiaľ stav nezvládne, algeziológ) algeziologické ambulancie sú dostupné v každom zdravotníckom obvode – Váš obvodný lekár alebo neurológ Vás tam môže poslať. Na rehabilitácii by Vám mali predpísať vhodné ortopedické pomôcky.

Gabika Behanova   |  3. 1. 2018 (12:18)

Ďakujem za odpoveď. Nespomenula som, že nosím ortezu trupu z plastu individuálnu. Pred mesiacom mi uznali polovicny dochodok s tym, že kontrola o 3 roky. Neviem ako zvládnuť pracovať, keď ráno neviem vstať z postele. Na pôvodné miesto už nemôžem, nakoľko dvíhať ťažké bremena mám zakázané.

MUDr. Ester Točíková  |  10. 1. 2018 (10:01)

Proti rozhodnutiu o polovičnom invalidnom dôchodku sa môžete odvolať stav možno treba prehodnotiť, pokiaľ ste premeškali termín na odvolanie, podajte si novú žiadosť o invalidný dôchodok. Odvolávať sa možno až na úroveň najvyššieho súdu SR.

Gabika Behanova   |  25. 1. 2018 (14:57)

Odvolala som sa na Ústredie, poslali to naspäť - posudzovala ma ta istá posudková lekárka na pobočke, ktorá samozrejme nevyhovela.Teraz čakám, kedy ma zavolajú na posúdenie do Bratislavy. Ak ani tam neuspejem, nemám silu ani peniaze na to, aby som platila súd. poplatky.Ja si už neviem pomôcť, v marci mi končí PN.

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


Mirka  |  23. 12. 2017 (21:03)

Dobry vecer chcela by som sa spytat ci mozem mat s levemedu 250 vedlajsie ucinky lebo sa mi hocikedy roztrasu ruky nohy cela sa chvejem trasem berem ho od augusta a stale sa to zhorsuje teraz uz pomaly neviem rovno stat akokeby padam kmitam sa a trasu sa m mi nohy ked stojim a od kedy to berem nemamchut do jedla a cho

MUDr. Ester Točíková  |  3. 1. 2018 (11:12)

Popísané príznaky môžu predstavovať vedľajšie efekty lieku, ďalšie užívanie lieku preto musíte prediskutovať so svojím neurológom.

> reagovať

Vanessa  |  11. 12. 2017 (21:32)

Uz asi rok ma v noci velmi boli a trpne prava ruka.vykrucaju sa mi aj prsti a nemozem ich poriadne vyrovnat mam znizenu ohybnost.a bolia ma v klboch.vysledky kyseliny mravcej mam vraj v poriadku.obmedzuje ma to v praci.casto mi padaju veci z ruk.obvodna ma nikam nechce poslat ked mam krvne testy v poriadku.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  20. 12. 2017 (10:39)

Potrebujete vyšetrenie neurológa, do krvných testov treba zaradiť aj kompletné vyšetrenie mineralogramu. Skúste si sama nasadiť Stop kŕčom, berie sa raz denne Milgamma N 3x1.

> reagovať

Paula  |  27. 11. 2017 (21:24)

Dobrý deň,už vyše mesiaca sa mi točí hlava,neviem dobre udržat rovnováhu pri chôdzi aj pri státí je to veľmi nepríjemné keďže sa musím stále držať priateľa. Občas aj cítim bolesť stuhnutie v krčnej chrbtici,po vyše mesiaci mi začínajú tŕpnuť aj ruky a často a intentívne ma bolieva hlava.myslite ze je probl.v krc.chrb?

MUDr. Ester Točíková  |  6. 12. 2017 (10:43)

Môže byť, ale nemusí. Príznaky vyzerajú vážnejšie, mali by ste čo najskôr navštíviť neurológa.

Paula  |  6. 12. 2017 (11:59)

Ano bola som a je to nakoniec tetania

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


Denisa  |  26. 11. 2017 (7:13)

Dobry den chcem sa spitat niekedi sa mi stane ze moje telo sa mi richlo pohibuje aj moja rec nemozem hovorit pomali ani sa pohibovat .je to ajko ked si pretocis na richlos o 8 stupnov co je to prosim somnov co sa to deje .dakujem za odpoved

MUDr. Ester Točíková  |  6. 12. 2017 (10:25)

Na základe Vášho popisu neviem zistiť, akú poruchu či ochorenie máte. Odporúčam vyšetrenie neurológa, ktorý Vás poprípade pošle na ďalšie odborné vyšetrenia.

> reagovať

Andrea Malarova  |  21. 11. 2017 (12:56)

Dobry den,moje vysl.z ct-chronif.iritač.LISdx.osteochondr.L5-S1 spondylartroza LS.bolest chrbtice,noh,hlavne pravej.Na ako dlho moze pomoct liecba prednisonom 25 dnova,aka moze byt dalsia liecba podla Vas?dakujem vopred

MUDr. Ester Točíková  |  29. 11. 2017 (11:18)

Liečba Prednisonom by mala byť len krátkodobá, máme k dispozícii iné vhodné lieky, Prednison určite nie je liekom prvej voľby. Liečbu musí zvoliť neurológ, ktorý Vás pozná.

> reagovať

Marta Lovecká  |  20. 11. 2017 (14:11)

Prosím Vás, bolia ma nohy, hlavne večer ma pichá v kolene akoby ihlou. Zároveň ma bolí drieková časť nad chrbticou. Keď sedím nemôžem sa poriadne vystrieť, až po pár krokoch. Pri učupení, tiež nemôžem vstať ako predtým. Môžete mi poradiť. Ďakujem

MUDr. Ester Točíková  |  29. 11. 2017 (11:14)

Mali by ste ísť na ortopedické alebo neurologické vyšetrenie. Sama si môžete nasadiť chondroprotektíva – dostanete v lekárni, na pár dní môžete užívať Ibalgin po jedle.

> reagovať

Miroslava  |  15. 11. 2017 (10:19)

Otec má 70 rokov,berie warfarin.Seklo ho v krížoch,vybral injekcie, ale silno ho bolí celá noha...na pohotovosti dostal infuzie. Vysledok z MR je Atakovanie koreňovej pošvyL5 a dominantneS1 vpravo so st.kompresie do3.Je objednaný k neurochirurgovi o mesiac.Berie Novalgin. Môže brať ešte niečo od bolesti? prip.masť?

MUDr. Ester Točíková  |  29. 11. 2017 (10:58)

Pre otca by bol veľmi vhodný liek typu Lyrika, Gabagamma – požiadajte oň svojho neurológa.

> reagovať

Kristína   |  9. 11. 2017 (8:46)

Dobrý deň. Už pár týždňov mi neustále šušti v ľavom uchu. Bola som u ORL lekár a on mi povedal že to môže byť spôsobené krčnou chrbticou. Myslíte že to môže byť kôli tomu a ak áno pomohla by mi napríklad joga? A kedy by ustúpilo to šušťanie. Alebo niake typy na zlepšenie krčnej chrbtice. A či je beh vhodný taktiež.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  15. 11. 2017 (11:11)

Beh nie je vhodný. Pri tzv. tinite usší treba robiť kompletné neurologické vyšetrenie, aby sa vylúčila jeho cievna príčina. Objednajte sa preto k neurológovi na vyšetrenie.

> reagovať

Hana  |  7. 11. 2017 (13:56)

Dobrý deň, dnes som sa oprela jemne o zarubnu, ramenom tak bližšie ku krku a stlačila som si nerv. vzápätí taký zavrat, a mam pocity onedkorenosti. Ale ta bolest bola kratlodobá asi 4sek. Okrem bolesti, je to z toho? Dakujem

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  15. 11. 2017 (10:38)

Závrat z toho nemohol byť. Pokiaľ by sa takéto stavy opakovali, musíte navštíviť neurológa.

> reagovať

Zlatko Horvath 17r.  |  27. 10. 2017 (22:43)

Prajem dobry den, mal by som otazku trapiacu ma uz asi vyse roka. Mam 17 rokov. Vzdy ked si lahnem toxi sa mi hlava a aj ked sa prevraciam na posteli, normalne pomaly.nemam bolesti hlavy ani krku. Stane sa obcas ze vidievam bodky cierno zlte.otazka c.2 moze piskat v usiach ak som sa vystavil dlhodobo prievanu? Dakujem

MUDr. Ester Točíková  |  8. 11. 2017 (10:07)

Mal by Vás vidieť neurológ, ušno-nosno-krčný a očný lekár. Ťažkosti môžu pochádzať z nejakého narušenia krčnej chrbtice, ale osobným neurologickým, ORL a očným vyšetrením treba vylúčiť aj iné príčiny.

> reagovať

Anna  |  26. 10. 2017 (22:25)

Dobrý deň, chcela by som sa informovať poslednú dobu mi trpne palec na pravej ruke, prekonala som chrípku v tom období mi prechádzala bolesť až k ramenu teraz mi len brní v palci a už dlhšiu dobu pociťujem bolesť a pichanie v krížovej oblasti, do nôh mi bolesť nevyžaruje. Za odpoveď ďakujem.

MUDr. Ester Točíková  |  8. 11. 2017 (9:54)

Ťažkosti môžu súvisieť s chrípkovým ochorením, ale nemusia. Potrebujete preto osobné vyšetrenie neurológom, ktorý musí rozlíšiť pôvod ťažkostí – je napadnutý periférny nerv, alebo ťažkosti pochádzajú z chrbtice? Bolesti v krížovej oblasti chrbtice treba riešiť osobitne, alebo vo vzťahu k problémom s hornou končatinou – to závisí od výsledku neurologického vyšetrenia.

Anna  |  8. 11. 2017 (11:03)

Včera som bola na neurológii , spravila mi základné vyšetrenie. Na týždeň musím ísť na rontgen+ EMG, musím čakať keďže sa objednáva na vyšetrenie a majú na oddelení dovolenku. Na sprievodnom lístku mi pani doktorka udala vyšetrenie na Cervikobrachiálny syndróm (CBS), môžete mi popísať čo to konkrétne je? Ďakujem.

MUDr. Karol Točík, CSc.  |  15. 11. 2017 (10:11)

Sú to bolesti ramena, alebo hornej končatiny spôsobené poruchou v oblasti krčnej chrbtice.

Anna  |  15. 11. 2017 (10:20)

Ďakujem za presné popísanie diagnózy. Pekný deň prajem.

Na Vašu otázku odpovie lekár: 


pavol  |  24. 10. 2017 (20:47)

Dobry den do pravej strany krku mi obcas vyzaruje bolest ako ked boli zub ked vrtaju tak ten nerv ako boli tak ma to boli v krku vpravo, niekedy nalavo,kazdy stavec citim ako sa hybe lebo pukaju. Mam len 20 rokov a mri rtg v norme.viem nim aj hybat normalne.problem mam asi 4 mes.nemoze to byt ofuknute? Lebo ma ofuklo

MUDr. Ester Točíková  |  1. 11. 2017 (10:55)

Bolesti môžu mať aj tzv. neuralgický charakter – mal by Vás vyšetriť neurológ, tiež treba dať skontrolovať zuby, či niekde nemáte kaz.

> reagovať

Lolo  |  21. 10. 2017 (16:52)

Dobry,po ozonterapii mam druhy tyzden strasne bolesti hlavy,nespavost,,,hrozne pocity a pot...cely den,,,,je to mozne ? Dakujem

MUDr. Ester Točíková  |  1. 11. 2017 (10:09)

Kam Vám podali ozón? V každom prípade musíte ísť s týmito obtiažami za svojím neurológom – nebýva to obvyklé.

Lolo  |  1. 11. 2017 (10:14)

L4 platnicka spodna,,,bol som mudr.Vyletelka povedal ze treba cakat...

MUDr. Ester Točíková  |  8. 11. 2017 (9:52)

Musíte ísť na neurologickú kontrolu, pokiaľ Vaše ťažkosti neustúpili.

> reagovať

1 2 3 4 ... 18

Poradňa je bezplatná a anonymná. Žiadne údaje okrem Vami zadaného mena nebudú zverejňované.


Internetová poradňa „bezbolestichrbta.sk“ je len informačný zdroj a v žiadnom prípade nenahrádza návštevu lekára ani odbornú starostlivosť,
preto odporúčame vždy vyhľadať odborníka v oblasti konkrétneho problému – v prípade bolestí chrbta najmä neurológa alebo ortopéda.