PODCAST: V roku 2011 po ťažkej autonehode skoro zomrel, dnes je majstrom Európy - vypočujte si životný príbeh českého cyklistu Tomáša Bábeka.

Zdravissimo


Český cyklista Tomáš Bábek sa k profesionálnej cyklistike dostal, keď blicoval. To, že zmeškal test z prírodovedy však neľutuje. Pýši sa mnohými víťazstvami v európskych i svetových súťažiach a titulom Kráľ cyklistiky Českej republiky, ktorý získal dokonca dvakrát. Tomáš nezaháľa na dráhe a ani na sociálnych sieťach. Svojím príbehom inšpiruje mnohých ľudí. Aj o tom, ako rešpektovať vlastné telo a ako si poradiť s opakujúcou sa bolesťou chrbta nám porozprával v podcaste.

cyklista tomas babek

Známy český dráhový cyklista Tomáš Bábek inšpiruje na sociálnych sieťach mnoho ľudí. Okrem toho, že je úspešným športovcom, ktorý sa pýši mnohými európskymi aj svetovými trofejami, je víťazom aj v osobnom živote. Potom, čo ho pred desiatimi rokmi zrazilo auto a takmer zomrel, je dnes na dráhe so svojím bicyklom späť a úspešnejší než kedykoľvek predtým. Ako sám hovorí, autonehoda mu otvorila oči a v mnohom ho zmenila.

Hlavne sa nevzdávať

Vážne zranenia, ktoré Tomášovi autonehoda spôsobila by mnohým napovedali len jedno, a síce že jeho kariéra profesionálneho športovca je na konci. To sa však nestalo a aj keď rekonvalescenciu po nešťastí opisuje ako veľmi bolestivú a extrémne náročnú časť svojho života, zo zranení sa pozviechal. Dnes hovorí aj o tom, že nikdy sa nevzdávať sa oplatí alebo o tom, prečo a ako rešpektovať svoje telo. 

V podcaste v úvode tohto článku sa dozviete o životnom príbehu inšpiratívneho cyklistu Tomáša Bábeka viac.