Bolesť chrbta sa dá liečiť, ale chce to čas. Nervy sa hoja "rýchlosťou" len 1 mm za deň.

Zdravissimo


Bolesť chrbta je najčastejšou príčinou vzniku práceneschopnosti a invalidity. O tom, ako bolesť vzniká a čo sa vtedy deje v našom chrbte, sa rozprávame s MUDr. Evou Dúbravovou, lekárkou so špecializáciou v odbore neurológia a rehabilitácia. Dozvieme sa napríklad, ako sa zbaviť akútnej bolesti chrbta, že poškodené nervy majú schopnosť regenerovať „rýchlosťou“ približne 1 milimeter za deň. To je jeden z dôvodov, prečo pri liečbe opakujúcej sa bolesti chrbta skratky neexistujú a môže trvať aj viac týždňov.

bolest chrbta sa da liecit

V prvej časti sa dozviete napríklad, ako sa zbaviť akútnej bolesti chrbta, že poškodené nervy majú schopnosť regenerovať „rýchlosťou“ približne  1 milimeter za deň. To je jeden z dôvodov, prečo pri liečbe opakujúcej sa bolesti chrbta skratky neexistujú a môže trvať aj viac týždňov.

O tom, ako bolesť vzniká a čo sa vtedy deje v našom chrbte rozprávala MUDr. Eva Dúbravová, lekárka so špecializáciou v odbore neurológia a rehabilitácia.

Diel si môžete vypočuť na tejto adrese, kanál ZDRAVISSIMO nájdete aj v populárnych podcastových aplikáciach Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts.